Leiderdorp 30 november – Zaterdag morgen, eindelijk de dag van Sidney, Rachael en Levy. Bij ons begint het dit keer al eerder omdat dit niet zomaar een bruidsreportage is! Onze beste vrienden gaan trouwen, voor de tweede keer. De eerste keer was het op onze eigen jubileum trouwdag waren zij op Cuba met zijn drietjes en nu 6 jaar later is het tijd voor een big fat party! Ivo begint op vrijdagavond bij Sid om gezellig uit eten te gaan en een drankje te eten. Ik zelf start de dag vroeg bij de kapper om daarna met ons eigen bruidsmeisje naar de voorbereiding van de meiden te gaan. Levy trekt haar mooie bruidsmeisjes jurk aan en bij Rach krijgt een te gek kapsel en een mooie subtiele make up. Ondertussen gaan de heren naar de winkel in de buurt, ze nemen de bruidsmeisjes even mee. Ondertussen genieten wij van wat bubbels en mag ik helpen bij het aantrekken van de te gekke wedding jumpsuit!
Als ze even later beneden staat gaat de bel en voor we het weten staat het stel elkaar te omhelzen met de meiden erbij. Ik ga mee met het gezin naar Hilversum, terwijl de rest niet weet wat wij gaan doen, worden de voorbereidingen bij de trouwlocatie gedaan. Wij gaan naar het vliegveld, we nemen nog een lunch en een drankje en dan worden wat zenuwen wel voelbaar. We worden opgehaald door een piloot met een baard, 2 helikopters staan klaar. De eerste heli stijgt langzaam op als ik nog wat foto’s maak en even later zit ik met een glimlach van oor tot oor, te genieten van het uitzicht, het gezelschap en natuurlijk het maken van mooie foto’s. De vlucht is wat mij betreft veel te kort šŸ˜‰ maar even later hebben ze een te gek entree bij de gasten als de heli op het grasveld landt.

Rachael haar gympen worden verwisseld voor zilveren heels en iedereen neemt intussen plaats in de sfeervolle trouwkas! Een bijzonder persoonlijke ceremonie volgt, waarbij ik tussen het fotograferen door wat tranen weg slik. Ze maken hun entree onder het prachtige geluid van de piano en zanger Lodewijk! De locatie is erg sfeervol en de woorden heel bijzonder, Rachael is zichtbaar geƫmotioneerd tijdens de ceremonie en er wordt ook heel hard gelachen. Poƫtisch worden er voorgedragen onder het geluid van de piano. En natuurlijk mag Levy ook nog wat zeggen tegen papa en mama! Ze heeft veel lef en verbeterd de ambtenaar zo af en toe waar nodig! En zo gaan ze even hand in hand met zijn drieƫn staan en zeggen ze ja tegen elkaar. In mijn ooghoek zie ik dienbladen met bubbels aankomen op de met lampjes verlichte terras van de locatie. De felicitaties worden in ontvangst genomen nog even buiten voordat iedereen binnen aan de borrel gaat.

Wij dragen onze taken over aan fotograaf Rachel die al sinds vanmorgen vroeg assisteerde. En dan nemen we plaats aan de prachtig gedekte tafels. Een fijne shared dining volgt, de heerlijkste gerechten worden geserveerd en we kletsen met onze vrienden. De buikjes zijn rond gegeten als er al wat avond gasten komen binnengelopen. Als ik even later richting de danszaal loop zit er wel een heel bijzondere drummer met een bruidsmeisjes jurk! Een uur later zit ook de bruidegom met de drumsticks in de handen de sterren van het podium te spelen. De te gekke band speelt nummer na nummer en mijn voeten kunnen aan het eind van de avond alleen nog maar dansen ipv stilstaan. Wat een te gekke dag om bij te zijn. Hoe bijzonder om alles van zo dicht bij mee te maken. We wisselen de laatste knuffels uit tijdens het afscheid en gaan moe maar heel voldaan richting onze bedjes even later…