Noordwijkerhout 18 augustus – Stephanie zit nog onder de handen van de kapster als ik binnenkom, er staat een heerlijk ontbijt klaar en iedereen kletst gezellig. Richard is ondertussen zich aan het aankleden waar Ivo foto’s schiet. Als Stephanie bijna klaar is om haar jurk aan te trekken, komen er toch wat zenuwen langs waaien. Iedereen kijkt gezellig mee hoe haar jurk aan gaat. En als de bel gaat, is het de ontlading, wat tranen vloeien en er wordt geknuffeld door het mooie stel. Het stel staat in zon als iedereen toekijkt, achter hun rug, op de achtergrond hangt een dreigende grijze lucht. We rijden achter Richard en Stephanie aan naar het centrum van Noordwijk, onderweg komen inderdaad wat druppels naar beneden. Maar als de auto geparkeerd is voor de fotoshoot, is het weer droog en kunnen we een te gekke fotoserie maken, in de pittoreske straatjes. Daarna natuurlijk nog heel even de natuur in, en dan hebben we genoeg te gekke kiekjes geschoten.

We rijden het stel voor en staan klaar voor de mooie entree. De gasten staan in twee rijen als ze aan komen gereden in de moderne cabrio. Iedereen onder de indruk, inclusief de bruid! Dan is het tijd voor het eerste officiële gedeelte. De babs staat al vast klaar als de bruidsmeiden in hun fladderende roze jurken de bruid voorgaan. En dan kan Stephanie gaan zitten onder het meest bloemrijke prieel dat ik ooit heb gezien. Het romantische aangezicht laat mijn fotografen hart sneller kloppen! De sfeer en locatie zijn te gek. En als ze beiden ja hebben gezegd en gekust onder al die bloemen, mogen de handtekeningen worden gezet. En loopt het stel langs al hun gasten getrouwd het gras over. Er worden natuurlijk heel wat felicitaties ontvangen en een broodje gegeten. We maken nog wat groepsfoto’s, dankbaar gebruikmaken van alle bloemen op de achtergrond, voordat we naar Rijnsburg gaan, voor de inzegening.

Ook in de kerk kijken we onze ogen uit wat betreft de bloemen. Het is heel druk voor de kerk, iedereen wil het geliefde stel nog even bekijken! En dan komt een mooie dienst. Waarbij we rustig van alle kanten het geheel vastleggen! En als de ringen zijn gewisseld en de zegening ontvangen is, gaat iedereen weer naar buiten. Ik pik het stel nog even mee voor wat foto’s en dan gaan ze naar buiten over de rode loper langs alle mensen.

Op weg terug naar Tespelduyn schieten we nog wat foto’s in het Rijnsburgse dorp en bij een B&B en dan is het tijd voor bubbels en taart! De heerlijke taart (gemaakt door Ine, bekend van Heel Holland bakt) wordt aangesneden onder toeziend oog van alle gasten. We maken natuurlijk nog wat sfeer- en groepsfoto’s.

Als ‘s avonds het stel hun entree maakt voor de openingsdans zien we dat Stephanie haar sluier vervangen heeft voor los vallende krullen. En iedereen stapt juigend op de dansvloer als de avond geopend is. Na een gezamenlijk gezongen nummer staat er nog een verrassing te wachten. Anita Meyer komt de avond nog feestelijker maken met een optreden. En als wij de feestzaal is de dansvloer nog gevuld. De te gekke dag al weer afgelopen voor ons.

Trouwkaart: Van Kaartjes tot kiekjes
Trouwauto: BMW M4
Trouwjurk & -pak: De Bruidshoek
Trouwlocatie: Tespelduyn
Inzegening: De Grote kerk Rijnsburg
Taart: Ine Paauw