29 juni – Dit verhaal begint vandaag precies 3 jaar geleden voor mij. Dé dag van Cynthia en Nicole, een lief stel ‘crazy in love’ dat veel lol samen heeft. Wij mochten erbij zijn.

Twee en een half jaar na die dag (29 juni in 2014), laat Facebook een foto zien van iemand die ik misschien wel ken. Er gaat geen lampje branden. De foto komt vaker voorbij en dan toch. Nicole, ah ik ken haar nog. Zij is nu anders. Mijn nieuwsgierige aard heeft de overhand, ik klik op haar foto, ze is nog samen met Cynthia, wat tof en heftig denk ik! Dat is waar liefde over gaat, toch? Een weg die je samen bent ingewandeld, elkaar even kwijtraken en toch weer tegenkomen. Ik klik op links van Youtube en een blog. Het verhaal is heftiger dan ik dacht. Twijfels, verdriet, boosheid, zoals iedere relatie ze kent, maar dan in een rollercoaster… Ik besluit Nicole een berichtje te sturen. Omdat ze samen deze weg zijn ingeslagen, verdienen ze wel iets moois. Ik wil ze graag fotograferen. Ik wil hun verhaal vertellen, de wereld laten zien dat iedereen mag zijn wie hij/zij is. En dat liefde onvoorwaardelijk kan zijn.

Zij reageert meteen enthousiast en Cynthia doet ook mee! We spreken af op hun 3 jarig jubileum. Gaaf idee. Voor we het veld in gaan vraag ik of ze nog wat willen drinken en ik vraag naar hun verhaal. Eerlijk vertellen ze over hun rollercoaster, de heftige emoties die erbij horen. Twijfels, boosheid en verdriet. Ik zie twee prachtig sterke vrouwen voor me zitten. Eerlijk, kwetsbaar en positief. Het tweetal volgt me naar het groene veld in hun bijzondere outfits. We hebben enorme lol in het gras. Gekke bekken, plezier en dicht bij elkaar. Even lijkt alle hectiek weg te zijn en zie ik de kracht en buigzaamheid van deze twee karakters.

Beide kanten van het verhaal mogen wat mij betreft de aandacht krijgen die ze verdienen. De strijd tegen jezelf, het wachten, het onderzoeken en ontdekken, het gemis en het vinden van jezelf. Ook de strijd van de schok van de bodem die onder je voeten wegzakt, je eigenwaarde verliezen en verlies van die ene. Ik wil graag een ode geven aan deze twee sterke mensen. Nicole, die haar hart volgt, durft te zijn wie ze is en onverstoorbaar haar pad uitstippelt en volgt. En Cynthia, een liefdevolle partner met empathie en kracht.

 

N&C_012     N&C_030                 N&C_085

—————————————————————————————————————————————————————————

29 juni 2014
B&C_32